Acrylplaten: ideaal als douchewand in je badkamer

Als het op de inrichting van je badkamer aankomt, mag je niets aan het toeval overlaten. Twijfel je nog hoe je je douche moet aanpakken? Misschien kies je voor wandtegels. Maar wat dacht je van een origineel alternatief, zoals acrylplaten? Die gebruiken als douchewand heeft namelijk tal van voordelen! Kom hier alles te weten over de acrylplaten van Lafiness.

Voor elk wat wils

Acrylplaten zijn gegeerd omdat ze heel wat mogelijkheden bieden. Zo zullen liefhebbers van design hun hartje ophalen: de uitgepuurde look van deze platen past perfect in een moderne badkamer. Ga je voor wit, rood, mokka of hemelsblauw? Alles is mogelijk! Weet trouwens dat je acrylplaten zowel in een inloopdouche als met een douchebak kunt gebruiken.

Acrylplaten in je badkamer installeren? Kinderspel!

Dat acrylplaten zo veelzijdig zijn, heeft ook praktische voordelen. Of je nu een volledig nieuwe badkamer bouwt of een oude badkamer wil renoveren, acrylplaten zijn in beide gevallen ideaal:

  • Je kunt ze aanbrengen op een bestaande muur, zelfs als die al betegeld is.
  • Je kunt ze op maat snijden en aanpassen aan elke soort kraanwerk.

Eens je de acrylplaten hebt, volstaat het om de gewenste afmetingen te bepalen, ze te verzagen en tegen de muur te kleven. En dat is nog niet alles. Ze zijn ook stukken lichter dan glas, makkelijker te hanteren en 25 keer sterker. Geen risico op materiaalschade of letsels bij de installatie dus!

Voordelen tijdens het dagelijks gebruik

Daar stopt het natuurlijk niet. Zo hebben acrylplaten een glanzend oppervlak dat zeer goed bestand is tegen krassen. Ze zijn ook makkelijk te onderhouden. Net als bij een bad in acryl volstaat het om je douchewand af en toe te reinigen met een zachte doek – zeker niet met een schuursponsje. Wees trouwens gerust: acryl is erg hygiënisch en geeft bacteriën geen kans.

Wil je meer informatie over het gebruik van acrylplaten in je badkamer? Raadpleeg dan onze online catalogus of neem contact met ons op.

20 09 2016
acrylplaten badkamer
Ga naar de catalogus