Bezuinigen? Kies waterbesparende kranen en slimme verlichting!

In een badkamer wordt er doorgaans nogal wat water en energie verbruikt. Wil je je portemonnee een plezier doen? Wees dan zuinig en kies voor waterbesparende kranen en energiebesparende verlichting. Een investering die je dubbel en dik terugverdient! 

Thermostatische bad- en douchekraan 

Douchen, een bad nemen, je tanden poetsen of je even je handen wassen: je hebt er onvermijdelijk water voor nodig. Maar om je waterfactuur niet de pan te laten uitrijzen, hou je je verbruik maar beter onder controle. Een waterbesparende kraan is daarom een verstandige keuze. 

Een thermostatische kraan voor je bad en douche is sowieso al erg efficiënt om water te besparen. Met zo’n kraan kun je makkelijk de gewenste temperatuur instellen en hoeft je niet minutenlang te zoeken naar de juiste verhouding tussen warm en koud water. Op die manier laat je geen kostbare liters nodeloos weglopen. Nog een tip: installeer ook een waterbesparende douchekop. Daarmee verbruik je tot 25 procent minder. Dat scheelt een bijkomende slok op de borrel. 

Een waterbesparende kraan voor je wastafel 

Wil je ook aan je wastafel een stapje verder gaan? Dan is de mengkraan Cold Start van Sky een uitstekende keuze. Als je die kraan openzet, krijg je namelijk standaard koud water. Het is pas wanneer je de handgreep verdraait, dat je lauw of warm water produceert. Zo zul je nooit je boiler water laten verwarmen als dat niet nodig is. 

Energiebesparende verlichting? Ga voor leds! 

Ook door een slimme keuze van de lampen in je badkamer kun je geld uitsparen. Ledverlichting biedt je heel wat voordelen. Niet alleen gaan dit soort lampen 50.000 à 100.000 uren mee en zijn ze heel milieuvriendelijk, ze verbruiken ook tot negentig procent minder stroom dan gloeilampen. Tel uit je winst! 

13 09 2016
waterbesparende kranen en energiebesparende verlichting
Ga naar de catalogus