Een witte badkamer: tijdloze klasse

‘Wit is altijd schoon’, ken je dat bekroonde boek van Leo Pleysier? Hetzelfde kan worden gezegd van een badkamer. Sterker nog: een witte badkamer is niet zomaar ‘schoon’, het is pure klasse.

Wit: een ideale kleur voor je badkamer

In de kleurenpsychologie wordt wit vaak geassocieerd met totale ontspanning. Wit is de kleur van het pure licht, het is helder en smetvrij. Ideaal dus voor een badkamer waar je je niet alleen schoonwast, maar waar je ook heerlijk wil genieten. Donkere en te felle kleuren zijn een afrader voor in de badkamer, maar met wit zit je sowieso goed. Leo had dus gelijk.

Niet traditioneel, maar tijdloos

Criticasters zullen misschien opwerpen dat een witte badkamer nogal traditioneel is, maar zij hebben ongelijk. Met wit kun je namelijk alle kanten uit: je kunt kiezen voor retro, maar ook een heel moderne badkamer is mogelijk. Hou je van design? Dan zul je snel merken dat er heel wat designbaden, -wastafels en badkamermeubelen in het wit beschikbaar zijn. Vandaag de dag zijn er tal van manieren om een schitterende witte badkamer in te richten zonder dat het saai of inspiratieloos wordt.

Een witte badkamer volgens jouw smaak

Voor een moderne badkamer zijn tegels of – gedurfd, maar erg mooi – een witte grindvloer echte aanraders. Als je kiest voor tegels, kun je zowel je vloer als je wanden in het wit betegelen. Ben je meer te vinden voor een landelijke of een romatische badkamer, dan kun je kiezen voor een wit geverfde houten vloer.

Je hebt wit en wit

Nog een tip trouwens: niet alles in je badkamer hoeft in exact hetzelfde wit te zijn. Je kunt ook kiezen voor verschillende tinten van wit. Zorg er dan wel voor dat die niet met elkaar vloeken, maar leuke schakeringen opleveren. Tot slot: heb je een kleine badkamer? Goed nieuws dan, want wit zorgt voor een ontspannen, rustige en vooral ruimtelijke uitstraling. Je badkamer zal dan ook veel groter lijken. Niet twijfelen dus: ga voor wit.

01 09 2016
Ga naar de catalogus