Zo creëer je je eigen droombadkamer

Als je een nieuwe badkamer gaat installeren, begin je natuurlijk op voorhand al te dromen. Stel je voor: binnenkort kun je heerlijk genieten in jouw eigen droombadkamer. Maar hoe wil je dat die er precies uitziet? Enkele tips.

De ene droombadkamer is de andere niet

Een eerste keuze die je moet maken is de stijl van je toekomstige badkamer. Wil je een landelijke badkamer, een klassieke, moderne of designbadkamer? Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeuren, maar je doet er goed aan om een stijl te kiezen die aansluit bij de rest van je interieur. Zo creëer je een harmonieus geheel.

De stijl van je badkamer bepaalt niet alleen voor een groot deel de keuze van je badkamermeubelen, maar ook die van je vloer- en muurbekleding. Zorg er dus voor dat alles bij elkaar past.

Je droom realiseren: het kán

Als je aan het fantaseren slaat over jouw ideale badkamer, mag je je gerust laten gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vrijstaande bad – al dan niet op pootjes, een inloopdouche of hangtoiletten? Als je een grote badkamer hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Heb je een kleinere badkamer? Geen probleem: met onze tips maak je er toch iets prachtigs van.

Zet je ideeën op papier

Vooraleer je effectief begint aan de inrichting van je droombadkamer, is het verstandig om eerst een ontwerp op papier te zetten. Maak een ruwe schets en bepaal waar bad, douche en wastafel zullen komen.

Zo’n ontwerptekening is niet alleen handig om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, het is ook een handig communicatiemiddel om je ideeën duidelijk te maken aan je verschillende leveranciers.

Elk detail telt

Een schitterende badkamer onderscheidt zich van een ‘gewoon’ mooie badkamer door de details. Ook alle badkameraccessoires zoals de toiletborstelhouder, het handdoekrekje en de zeepdispenser moet je met zorg kiezen. In een badkamer die echt áf is, past zelfs het badlinnen bij het interieur.

30 08 2016
Ga naar de catalogus