Een badkamer voor het hele gezin: genieten voor iedereen

Heb je een groot gezin? Dan is het bij jullie thuis zonder twijfel een gezellige boel! Voor een vlotte gang van zaken moet een badkamer voor een groot gezin over voldoende comfort beschikken. Als je bij het inrichten van je badkamer deze tips voor ogen houdt, loopt alles gegarandeerd op rolletjes. 

Maak je badkamer kindvriendelijk

Voor kinderen is veiligheid een absolute must. Vermijd dus ongelukken in je badkamer door deze helemaal ‘child proof’ te maken.

Omdat heet water gevaarlijk is, installeer je het best thermostatische kranen waarvan je de maximumtemperatuur kunt blokkeren op 38 graden. Thermostatische kranen zijn bovendien uitgerust met technologie die ervoor zorgt dat ook de buitenkant van de kraan niet te warm wordt.

Ook gladde vloeren vormen een risico. Om valpartijen te vermijden, kun je antislipmapjes leggen of opteren voor een vloer in kurk.

Nooit genoeg opbergruimte

Een groot gezin heeft veel spullen en dan is voldoende opbergruimte uiteraard van belang. In ingebouwde kasten kun je al heel wat kwijt en ook wastafelonderkasten zijn erg praktisch. Voorzie je ook nog kolomkasten of op zichzelf staande zijmeubels, dan kun je je volledige badkamer optimaal benutten.

Kies voor een robuust en tijdloos design

Dure, exclusieve materialen zijn niet op hun plaats in een badkamer voor een groot gezin. Kinderen gaan er namelijk vaak heftig tegenaan. Kies dus liever voor duurzame en krasvaste materialen die je makkelijk onderhoudt. Kijk ook uit met de vorm van je badkamermeubelen. Strakke lijnen zijn stijlvol, maar voor de veiligheid van je kinderen kies je beter voor afgeronde hoeken.

Met je hele gezin voor de spiegel

Nog een laatste belangrijk element voor in je gezinsbadkamer: een grote spiegel. Als je met meerdere mensen tegelijk gebruik maakt van je badkamer, is het cruciaal dat het ruimtegevoel maximaal behouden blijft. Spiegels kunnen daarbij helpen doordat ze de ruimte optisch vergroten. Een spiegel met een groot oppervlak is bovendien bruikbaar voor zowel de grootste als de kleinste telgen van je gezin.

25 08 2016
Ga naar de catalogus