Zo maak je je badkamer kindvriendelijk

Een badkamer gebruik je met het hele gezin. Heb je kleine kinderen? Richt je badkamer ook voor hen veilig in. Maar hoe maak je je badkamer kindvriendelijk? Enkele tips.

Veiligheid voor alles in een kindvriendelijke badkamer

Als een van je kinderen zich verbrandt aan te heet water of uitglijdt en zich bezeert, is dat natuurlijk dramatisch. Laat het dus niet zover komen. Zo maak je je badkamer helemaal child proof:

  • Installeer thermostatische kranen waarvan je de maximumtemperatuur kunt instellen. Voor kinderen is 38° C ideaal. Nog een voordeel van dit soort kranen: ze maken gebruik van technologie die ervoor zorgt dat ook de buitenkant van de kraan nooit te warm wordt.
  • Leg antislipmatjes in je badkamer. Wil je helemaal zeker zijn dat je kinderen niet zullen uitglijden, dan kun je ook een vloer in kurk overwegen.
  • Kijk een beetje uit bij de keuze van je badkamermeubelen. Strakke lijnen kunnen bijzonder stijlvol zijn, maar te scherpe hoeken zijn niet erg kindvriendelijk.

Ga voor duurzame materialen

Kinderen gaan er vaak nogal heftig tegenaan. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor duurzame, krasvaste en onderhoudsvriendelijke materialen die tegen een stootje kunnen. Ook vermijd je beter al te dure en exclusieve materialen.

Kies een kindvriendelijke douche

Een inloopdouche is natuurlijk extra handig voor kinderen. Zo hoef jij hen niet telkens over een hoge drempel te helpen. Zorg er ook voor dat je de hoogte van de douchekop makkelijk kunt regelen.

Een vrolijke noot mag

Voor je kinderen is een veilige badkamer natuurlijk een must, maar wassen mag ook gewoon plezierig zijn. Je kunt je badkamer makkelijk opvrolijken met grappige badaccessoires en speeltjes. Spelen in het bad was nog nooit zo leuk! Of wat dacht je van muurstickers? Er bestaan speciale waterbestendige exemplaren met afbeeldingen van bijvoorbeeld bubbels die je makkelijk op de tegels in je badkamer kunt kleven. Grappig en origineel! Je kinderen zullen er dol op zijn.

11 08 2016
Ga naar de catalogus