Tijdloze verfijning: een bad in porselein

Wil je je als een koning of een koningin voelen als je een bad neemt? Hou je dan niet in en gun jezelf wat luxe ... Een bad in porselein straalt klasse uit en laat je heerlijk genieten. 

Een bad in porselein, net zoals toen

Sanitair porselein is al jaren een veelgebruikt materiaal in badkamers. Niet alleen baden, maar ook wastafels, toiletten, bidets en urinoirs worden uit porselein gemaakt.

Vroeger werden baden vaak vervaardigd uit geëmailleerd plaatstaal en tegenwoordig zijn composiet en sanitair acryl populaire materialen. Maar er valt ook heel wat te zeggen voor een bad in porselein. Ben je wat nostalgisch aangelegd? Zweer je bij retro? Dan zal een bad in porselein je zeker bekoren! Porselein is namelijk een erg mooi en duurzaam materiaal.

Wat is porselein eigenlijk?

Porselein is een bepaalde vorm van keramiek, maar heeft andere eigenschappen dan gewoon aardewerk. Om porselein te maken wordt kaolien, een witte kleisoort, gemengd met kwarts en het mineraal veldspaat. Door het materiaal te bakken bij een hoge temperatuur wordt het hard en doorschijnend, maar niet poreus. Porselein kun je ook herkennen aan zijn heldere klank als je er tegen tikt.

De voordelen van een bad in porselein

De esthetische waarde van porselein spreekt voor zich, maar het materiaal heeft ook praktische voordelen.  Zo verkleurt het nauwelijks. In scheepswrakken die eeuwen op de bodem van de zee hebben gelegen werd porselein teruggevonden dat nog altijd mooi wit was. Ook het porselein van je bad zal dus zijn witte kleur behouden. Veel onderhoud heeft het dan ook niet nodig: af en toe eens afspoelen met lauw water zonder zeep volstaat.

Welk bad wil je precies?

Oké, je besluit staat vast: je wil graag een bad in porselein. Maar dan moet je nog een paar keuzes maken. Wil je een standaard ligbad, een zitbad of een bad-douchecombinatie? Heb je een voldoende grote badkamer, dan kun je gaan voor het nec plus ultra: een vrijstaand bad, al dan niet op pootjes.

09 08 2016
Ga naar de catalogus