3 vragen die je je moet stellen om de perfecte douchebak te kiezen

Een douchebak is een essentieel onderdeel van je doucheruimte. Meer dan zomaar het vlak waar je op staat terwijl je je wast is het een designelement bij uitstek dat je douche een extra cachet kan geven. Welke douchebak is geknipt voor jou? Enkele belangrijke overwegingen.

Talloze mogelijkheden met een douchebak

Een kant-en-klare douchecabine is een uitstekende oplossing voor als je een kleine badkamer hebt, maar met een douchebak in combinatie met een douchewand kun je veel meer kanten uit. Je hebt dan uitgebreide mogelijkheden om volledig volgens jouw wensen een doucheruimte te creëren. 

Ook een inloopdouche behoort trouwens tot de mogelijkheden. Wil je geen opstapje, dan moet je de douchebak wel in de chape laten inwerken.

1.     Standaard of op maat?

Een eerste vraag die je jezelf moet stellen: ga je voor douchebak in een standaardmaat of laat je er een op maat maken? Vergis je niet: er zijn heel wat verschillende standaardmaten op de markt, dus je zult sowieso keuze te over hebben. Er bestaan standaard vierkante en rechthoekige douchebakken en ook douchebakken met een afgeronde hoek.

Wil je comfortabel kunnen douchen, dan ga je best voor een minimumbreedte van negentig centimeter.

2.     Opbouw of inbouw?

Douchebakken zijn zowel verkrijgbaar als opbouw- en als inbouwmodel. Een opbouwmodel installeer je op een dragende constructie op de badkamervloer. Een inbouwmodel is bedoeld om in een inloopdouche te verwerken.

3.     Acryl of een ander materiaal?

Tegenwoordig worden de meeste douchebakken vervaardigd uit acryl, een sterke, lichte en relatief goedkope kunststof. Acryl isoleert ook goed en heeft van nature een antislipwerking

14 07 2016
Ga naar de catalogus