De vele voordelen van thermostatische kranen in de badkamer

Thermostatische kranen zijn niet meer weg te denken uit de badkamers van vandaag. Logisch, want ten opzichte van oudere types van mengkranen hebben deze wonderen der techniek heel wat voordelen. Altijd de juiste temperatuur, minder waterverlies en een elegant design? Triple check!

Thermostatische kranen: hoe werken ze?

Een thermostatische kraan is een hoogwaardig stukje techniek. Bij gewone tweegreepsmengkranen is het instellen van de gewenste temperatuur vaak een geklungel met heel wat ‘trial-and-error’. Niets van dat alles bij thermostatische kranen! Je stelt de kraan in op de temperatuur die jij wilt en de ingebouwde temperatuurregelaar doet de rest. Of je nu kiest voor 36, 38 of 40 °C, het water dat uit de kraan komt heeft constant de gewenste temperatuur, nooit te koud of te warm!

Ecologisch verantwoord

Doordat het water met een thermostatische kraan snel de juiste temperatuur bereikt, is verspilling tot een absoluut minimum beperkt. Je moet immers geen liters en liters water laten weglopen vooraleer je je kunt beginnen wassen. Thermostatische kranen in je badkamer installeren is dan ook een erg slimme investering die je helpt om water en energie te besparen. Het milieu zal je dankbaar zijn!

Voor bad, douche en wastafel

Tegenwoordig bestaan er thermostatische kranen in heel wat verschillende uitvoeringen. Een thermostatische douchekraan is het bekendst, maar je hebt ook talloze modellen voor het bad en de wastafel. En ook buiten de badkamer vind je thermostatische kranen. Bedenk maar eens hoe praktisch een thermostatische kraan in de keuken is, zeker als je de afwas wil doen.

Een elegant design

Naast hun gebruiksgemak en ecologisch voordeel hebben thermostatische kranen nog iets gemeenschappelijk: hun bijzonder elegante design. Geen overvloed aan hendels en knoppen, maar een uitgepuurde vormgeving. Een ware blikvanger in je badkamer! 

12 07 2016
Ga naar de catalogus