Welke badkuip kiezen? Wij gidsen je doorheen het aanbod

Een nieuwe badkuip kiezen voor je gloednieuwe badkamer? Of blijft je badkamerinrichting bij het oude, maar is je badkuip wél aan vervanging toe? Wij zetten de verschillende soorten badkuipen op een rij. Aan jou om er eentje te kiezen dat helemaal past binnen jouw badkamerconcept!

Klassieke of design badkuip kiezen?

Het spreekt voor zich dat er even veel soorten badkuipen zijn als er interieurstijlen zijn.

  • Baadt je badkamer in een heerlijk nostalgische retrosfeer? Dan past een klassieke badkuip – al dan niet op vergulde pootjes – daar perfect in.
  • Is een luxebadkamer écht jouw ding? Dan loont het de moeite om te kiezen voor een ruime badkuip waarin je luilekker onderuit kunt zakken. Met een boekje erbij én met voldoende beenruimte.
  • Minimalistisch design blijft in heel wat interieurs aanwezig. Ook in jouw badkamer? Ontdek dan zeker onze nieuwe serie Green Acryl-baden. In sfeervol wit, met of zonder afgeronde hoeken. En honderd procent duurzaam!

Ligbad of bad-douchecombinatie?

Een vrijstaand ligbad is de droom van menig interieurliefhebber. Zo’n badkuip is een echte blikvanger die de look van je badkamer domineert. Maar soms heeft de praktische kant van de badkamerinrichting ook wat aandacht nodig. Zeker als je een gezin hebt en het ’s morgens – wanneer ieder gezinslid zich klaarmaakt om naar school of naar het werk te vertrekken – druk kan zijn in de badkamer, vormt een bad-douchecombinatie een handige oplossing. Die dient zowel om languit in te relaxen als om snel een douche te nemen. Jij kiest wat er op welk moment bij jou past.

 

Welk materiaal kiezen voor je badkuip?

Naast de vorm bepaalt ook het materiaal de uitstraling van je bad. De meest voorkomende materialen zijn acryl, composiet en plaatstaal. Elk heeft zijn voor- en nadelen. Vraag raad aan onze specialisten als je twijfelt!

05 07 2016
Ga naar de catalogus