Haal je designbadkamer in huis met deze tips

Wil je een wauwgevoel telkens je je badkamer binnenwandelt? Kies dan voor een design dat echt bij jouw persoonlijkheid past. Talloze ontwerpers hebben hun creatieve visie uitgewerkt in kranen, baden, douches en badkamermeubelen. Of je nu houdt van strak, speels, retro of rustgevend: er is zeker een stijl die jou ligt. Enkele tips voor een weloverwogen keuze van jouw designbadkamer.

Stel gebruiksgemak voorop

‘Form follows function’ was destijds de ontwerpfilosofie van Bauhaus, de bekende school voor architectuur en industriële vormgeving. Ondertussen is er veel veranderd, maar nog steeds geldt dat puur decoratieve designelementen het gebruiksgemak van bijvoorbeeld kranen of badkamermeubelen niet mogen bemoeilijken.

Uiteraard betekent dat niet dat ‘design’ uit den boze is bij badkamers, het oog wil immers ook wat. Maar weet dat een badkamer in de eerste plaats dient om je op een comfortabele manier te kunnen wassen en om te ontspannen. Kies dus bovenal een ontwerp waar je je goed bij voelt en dat voldoet aan je functionele eisen.

 

Zorg dat je badkamer een geheel vormt

Laat niets aan het toeval over en zorg ervoor dat alle elementen in je badkamer op elkaar zijn afgestemd. Kies dus zo veel mogelijk voor badkamermeubelen uit dezelfde collectie of van dezelfde designer. Op die manier creëer je een harmonieus geheel.

Wil je liever een heuse blikvanger in jouw badkamer? Plaats dan bijvoorbeeld een vrijstaand bad centraal in de ruimte en houd de rest vrij sober. Je kunt in dat geval ook werken met badkamermeubels op wieltjes die je zo nodig kunt verplaatsen.

 

Ga voor iets tijdloos

Een badkamer vervang je niet om de paar jaar. Laat je dus niet meeslepen door vluchtige designtrends, maar kies een vormgeving die niet alleen hedendaags oogt, maar dat ook nog lang zal blijven. Echt tijdloos design is geschikt voor alle generaties.

 

Design zit ook in de details

Let niet alleen op de globale look van baden, douches en wastafels, maar heb ook oog voor de details. Ontwerpers besteden veel zorg aan de vormgeving van deze elementen. Vaak kunnen ze het verschil maken door net dat beetje extra te bieden waar jij naar op zoekt bent.

21 06 2016
Ga naar de catalogus