Een badkamer met betonlook? De mogelijkheden op een rij

Op zoek naar een badkamer met een industrieel tintje en een strakke look? Dan is een badkamer met betonlook een aanrader. Zo richt je ze in!

Betoncire of gepolierd beton

Wil jij een betonvloer in je badkamer? Met Betoncire, een materiaal op basis van cement en kunsthars, kun je de wanden en vloeren van je badkamer op eenvoudige wijze een industriële look geven. Je kunt het pleistermateriaal in dunne laagjes aanbrengen, en dit op nagenoeg alle ondergronden. Vervolgens maak je het waterdicht door een coatinglaag aan te brengen.

Bang dat je badkamer met betonlook wat te grijs zal ogen? Dan kun je ook overwegen om het materiaal te kleuren met pigment.

 

Badkamer met betonlook: strak en glanzend

Mag het allemaal wat strakker of met wat meer glans? Verwerk dan gepolierd beton in je badkamerinrichting. Let wel op: bij geringe diktes is dit materiaal niet waterdicht. Wil je een gepolierde betonvloer gebruiken in je inloopdouche, zorg je best dat het beton volledig waterdicht is.

Gepolierd beton is glad gepolijst en heeft, indien wenselijk, een beschermende afwerkingslaag met kwartsdeeltjes. Om waterdichtheid te garanderen kan je het beton op een waterdichte ondergrond aanbrengen. Vraag hierover zeker voldoende informatie bij de leverancier. Het gepolierde materiaal heeft een erg moderne uitstraling die je kan doortrekken in minimalistisch design en strakke badkamermeubels.

 

Betonimitaties als vloer- en wandbekleding

Je leest het goed: een strakke betonlook realiseren in je badkamer kan tegenwoordig ook met imitatietegels. Beton is een slijtvast, onderhoudsvriendelijk materiaal. Maar ook keramische betonimitatie is gezegend met deze pluspunten. Bovendien zijn deze tegels erg vochtbestendig.

Daarnaast kun je opteren voor tegels op cementbasis. Betonlooktegels winnen tegenwoordig aan populariteit. Terwijl de grotere maten hun opmars maken, kun je ze ook in kleine formaten terugvinden. 

19 05 2016
Ga naar de catalogus