De perfecte badkamerkraan voor elk interieur

Wat de perfecte badkamerkraan is, hangt af van je behoeftes, je persoonlijke smaak en hoe de rest van je badkamerinterieur eruit ziet. Maar weet: praktisch en stijlvol, je kunt het zeker combineren in één kraan.

De perfecte kraan voor je bad

De keuze van je badkraan maak je grotendeels in functie van het soort bad dat je hebt.

  • Heb je een vrijstaand bad? Ga dan voor een badmengkraan die op de vloer gemonteerd wordt. In een moderne badkamer is zo’n kraan een schitterende blikvanger die je zeker heel wat complimentjes zal opleveren.
  • Koos je een bad met een klassieke look? Dan opteer je het best voor een gewone tweegreepsmengkraan. Zulke kranen zijn niet meer zo courant, maar ze harmoniëren wel mooi met nostalgische badkamers.
  • Voor wie duurzaamheid en gebruiksgemak voorop staan, is een thermostatische kraan de beste oplossing. Deze kranen zijn niet alleen zuiniger in gebruik, je kunt er ook veel gemakkelijker de gewenste temperatuur mee instellen.

Een kraan kiezen voor je douche

Ook voor je douche zijn er diverse mogelijkheden. Opbouw, inbouw of rainshower: wat spreekt jou het meeste aan? En welk design wil je precies?

  • Opbouwdouchekranen zijn kranen waarbij het volledige kraanwerk aan de muur hangt. De douchekop wordt daarbij met een stang op de wand gemonteerd. Handig als je je douchekop in de hoogte wil verstellen, en verkrijgbaar in heel wat verschillende uitvoeringen.
  • Bij een inbouwdouchekraan is het meeste kraanwerk in de muur ingewerkt. Enkel de douchekop en de greep van de kraan zijn nog zichtbaar. Ideaal is als je op zoek bent naar een kraan met een minimalistische look.
  • Wil je elke dag genieten van een deugddoende rainshower? Dan heb je een bijhorende douchekraan nodig. Ontspanning gegarandeerd!

Diverse materialen voor een badkamerkraan

Behalve het model is ook het materiaal van je badkamerkraan bepalend voor de totale look van je badkamer. Verchroomde badkamerkranen zijn het meest courant en zijn makkelijk te combineren met verschillende soorten badkamermeubelen. Maar ook kranen in inox of roestvrij staal geven je badkamer dat tikkeltje meer.

14 06 2016
Ga naar de catalogus