Inspiratie: dit zijn dé badkamertrends van het moment

Badkamers zijn er in alle soorten en maten. Heb je hulp nodig om je een beeld te vormen van jouw ultieme droombadkamer? We geven je graag een aantal inspirerende ideeën. Deze vijf badkamertrends zijn dit jaar helemaal ‘in’!

Toiletten zonder spoelrand

Zonder enige twijfel de belangrijkste badkamertrend van 2016. Spoelrandloze toiletten zijn niet alleen bijzonder mooi, ze zijn vooral ook op-en-top hygiënisch. In tegenstelling tot traditionele wc’s hebben ze geen rand waar er zich vuil onder kan ophopen. Ideaal dus voor wie een hekel heeft aan schoonmaken!

Frisse, originele kleuren

Anno 2016 heeft een volledig witte badkamer ietwat afgedaan. Maar dat betekent niet dat schreeuwerige kleuren nu de norm zijn, integendeel. Dit jaar wordt er vooral gekozen voor frisse tinten die net dat ietsje anders zijn, zoals smaragdgroen of een zacht geel. In combinatie met warme, natuurlijke materialen zoals hout creëren frisse kleuren een bijzonder rustgevende sfeer.

Houten vloeren en designelementen

Hout geeft je badkamer een natuurlijke toets en sluit mooi aan bij heel wat verschillende designstijlen. Een houten vloer of meubelen met een houten afwerking zorgen onmiddellijk voor een gevoel van warmte en gezelligheid. Let er wel op dat je kiest voor duurzaam hout, zoals ceder of massieve eik of beuk.

Creatief met tegels

Rechthoekige witte tegels in baksteenpatroon – de zogenaamde metrotegel – waren lang erg trendy, maar tegenwoordig mag het gerust wat inventiever. Kies bijvoorbeeld een donkere kleur voor de voegen of experimenteer met het legpatroon.  Visgraatpatronen doen het momenteel erg goed. Ook tegels in andere kleuren zijn natuurlijk mogelijk. Wit is in 2016 zeker geen must.

Planten in de badkamer

Geen meubel, maar wel iets dat de inrichting van je badkamer echt àf maakt: een kamerplant. Zo’n stukje natuur in de ruimte waar je je wast, is meer dan zomaar een accessoire: het maakt integraal deel uit van het interieur. Tip: pas je badkamerplanten aan aan het seizoen! Kies in de winter bijvoorbeeld voor sanseveria’s en in de zomer voor Arabische jasmijn.

07 06 2016
Ga naar de catalogus