Hoe je badkamer efficiënt en zuinig verwarmen?

Om het elke dag lekker warm te hebben in je badkamer, mag een degelijke verwarming natuurlijk niet ontbreken. Wil je zo efficiënt en zuinig mogelijk verwarmen?We zetten enkele mogelijkheden op een rijtje. 

Badkamer verwarmen met een handdoekradiator

Om het comfort zo hoog mogelijk te houden, moet je badkamer snel kunnen opwarmen. Handdoekradiatoren zien er niet alleen mooi uit, ze drogen ook je handdoeken en verwarmen tegelijkertijd je badkamer. Ze zijn verkrijgbaar met zeephouders of spiegeltjes.

Zo’n radiator combineer je het best met een andere warmtebron, want een handdoekradiator volstaat meestal niet.

Vloerverwarming als basis

De ideale basisverwarming in je badkamer is vloerverwarming. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld, waardoor het overal even warm is. Ook voor wie geen zichtbaar verwarmingssysteem wil, is vloerverwarming de beste optie. Heb je een kleine badkamer? Dan lijkt ze groter, omdat je geen last hebt van radiatoren. Bovendien is het systeem ideaal voor wie graag warme voeten heeft.

Traditionele radiator: ideaal als bijverwarming

Naast een handdoekradiator is een traditionele radiator ook een mogelijkheid om je badkamer bij te verwarmen. Hij zorgt ervoor dat je ruimte snel de gewenste temperatuur bereikt. Wordt het tijdens het tussenseizoen wat te warm? Dan kun je hem makkelijk uitzetten. Bovendien brengt de aankoop van een radiator geen grote investering met zich mee en is hij eenvoudig te plaatsen. Kies voor een design dat helemaal in je interieur past.

Een traditionele radiator kan niet als handdoekdroger worden gebruikt, want hij werd niet afgewerkt met een speciale laklaag. Het is wel mogelijk om een afzonderlijke handdoekhouder op je radiator te monteren.

Spiegel om condens te voorkomen

Een spiegel met verwarming kan niet meteen als verwarmingselement dienen, maar zorgt er wel voor dat je geen last meer hebt van vervelende condens

06 05 2016
Ga naar de catalogus