5 eenvoudige schoonmaaktips voor een kraaknette badkamer

Een badkamer wordt intensief gebruikt en moet altijd proper zijn. Alleen in een kraaknette badkamer vermijd je schimmels en is het aangenaam vertoeven. Wij zetten vijf eenvoudige schoonmaaktips op een rijtje waarmee je meteen aan de slag kunt. 

1. Kalkaanslag aanpakken

Kalkaanslag is uit den boze in badkamers, want het kan je kranen beschadigen. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Zorg ervoor dat je kraanwerk te allen tijde proper blijft door het met een zachte doek en een beetje zeepsop te reinigen. Maak ook je douchescherm na elke douchebeurt proper.

Krijg je toch te maken met kalkaanslag? Gebruik dan geen chemisch schoonmaakproduct, maar wel heet water en een zachte doek om het oppervlak te reinigen.

2. Badkamer ventileren

De badkamer is de natste kamer in huis. Vocht veroorzaakt een ongezond binnenklimaat en kan schimmel tot gevolg hebben. Ventilatie is hier het sleutelwoord. Je kunt het raam regelmatig openzetten, maar beter is het om een ventilatiesysteem te installeren. Op die manier gebeurt de aanvoer van verse lucht en de afvoer van vervuilde lucht automatisch.

3. Badkamertegels en vloer proper houden

Heb je muur- en vloertegels in de badkamer? Dan doe je er goed aan om die wekelijks onder handen te nemen. Een tegelreiniger is geen overbodige luxe om de tegels gaaf te houden en ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan.

4. Het toilet schoonmaken

Het toilet is een broeihaard van bacteriën. Een dagelijkse oppervlakkige reinigingsbeurt en een wekelijkse doorgedreven poetsbeurt zijn hier op z’n plaats. Niet alleen om hygiënische redenen, maar ook om de bril, de rand en de wc-pot te laten stralen.

5. Schoonmaaktips: je spiegel gaaf houden

Een spiegel moet blinken en streeploos zijn. Alleen zo heb je er geniet van. Zijn er vetvlekken aanwezig op je badkamerspiegel? Gebruik dan water en een beetje ammoniak!

03 05 2016
Ga naar de catalogus