Een inloopdouche plaatsen in een bestaande badkamer: doen of niet?

Een inloopdouche is een lust voor het oog, biedt een optimaal comfort en garandeert een ruimtelijk gevoel. Bij een nieuwbouwproject is het geen probleem om een inloopdouche te plaatsen, maar is dat bij een renovatie ook het geval? En waarmee moet je rekening houden? We zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Een inloopdouche plaatsen: technische aandachtspunten

Ben je een handige doe-het-zelver? Dan kun je zelf een inloopdouche plaatsen. Met deze zaken moet je wel rekening houden:

  • Het hoogste punt van de afvoerleiding moet zich onder het vloerniveau bevinden.
  • Om de inloopdouche in te bouwen, moet je een stuk vloer uitbreken of de badkamervloer overal ophogen.
  • Een douchebodem of douchebak is eveneens een optie. Die moet dan wel op dezelfde hoogte van de vloer worden geplaatst.

Comfort en design in één

Een inloopdouche is een blikvanger in je badkamer. Hij oogt elegant en met de afwerking kun je heel wat kanten uit:

  • (mozaïek)tegels
  • natuursteen
  • acryl
  • composiet

Heb je minder plaats in je badkamer en wil je rondspattend water vermijden? Dan kies je het best voor glazen douchewanden. Op die manier behoud je het ruimtelijke gevoel van een inloopdouche en heb je voldoende lichtinval.

Een inloopdouche is ook synoniem met comfort, zeker voor mensen die moeilijk te been zijn. Er is namelijk geen opstapje aanwezig.    

Afmetingen inloopdouche

Heb je een compacte of een grote badkamer? In beide gevallen kun je een inloopdouche plaatsen. De afmetingen bepaal je volledig zelf. Hou er wel rekening mee dat je minstens 1,20 meter diepte en 90 centimeter breedte nodig hebt. Als je voldoende ruimte heb, plaats je het best een grotere inloopdouche. Zo geniet je van meer comfort, creëer je een aparte plek en hoef je je geen zorgen te maken over rondspattend water.

29 04 2016
inloopdouche plaatsen
Ga naar de catalogus