Kleuren in de badkamer: do's en don'ts

Kleuren hebben een aanzienlijke impact op de uitstraling van je badkamer. Door de juiste kleuren te gebruiken, creëer je de juiste sfeer. En dat is van groot belang om te kunnen ontspannen. Wij maken je wegwijs in de wereld van de badkamerkleuren.

Ruimtegevoel bevordert comfort

Comfort en ontspanning staan voorop in elke badkamer. En ruimte speelt daarin een doorslaggevende rol. Vooral in compacte badkamers is het belangrijk om een ruimtegevoel te creëren. Alleen op die manier kun je op-en-top ontspannen. Om een ruimtegevoel op te roepen, zijn lichte kleuren een must. Ze weerkaatsen namelijk het licht. Zwart absorbeert het licht en gebruik je dus beter niet in een kleine badkamer.

Kleurgebruik en interieurstijlen

Hou je van design? Dan hou je het best sober en strak. Gebruik wit als basiskleur en combineer het discreet met een kleurrijk accent. Zwart past eveneens in een strak interieur, maar overdaad schaadt. Te veel wit komt steriel en ongezellig over. Ben je fan van de landelijke stijk? Dan zijn bruine en/of grijze tinten ideaal. In combinatie met houten elementen creëer je een warme badkamer.

Creëer rust met neutrale kleuren

Heerlijk ontspannen in bad of een echt wellness-moment beleven? Danzkij neutrale kleuren maak je van je badkamer een oase van rust. Met wit en grijs (en alle aanverwante tinten) heb je heel wat mogelijkheden. Bovendien kun je die kleuren makkelijk met andere tinten combineren. Neutrale kleuren kun je ook laten terugkomen in zowel de vloeren, de muren, het plafond als de meubels.

Felle kleuren voor accenten

Neutrale kleuren komen tot hun recht in badkamers, maar sommigen houden van wat meer pit. Met kleurrijke accessoires – denk aan felgroen, rood of geel – breng je leven in de brouwerij. Accenten kun je ook aanbrengen in de muren of de badkamermeubels. Ook de vloerbekleding leent zich hiervoor.

Je hoeft niet alle registers open te trekken. De gulden middenweg is vaak de beste optie. Zo zorgen zachte groene en blauwe tinten voor frisheid in de badkamer.

19 04 2016
Ga naar de catalogus