Een stinkende afvoer in de badkamer? Dit zijn de remedies

Een badkamer is een plek om tot rust te komen en te genieten. Al je zintuigen moeten geprikkeld worden. Om volop te genieten, kun je onaangename geurtjes dan ook missen als kiespijn. Een stinkende afvoer is dikwijls de oorzaak en pak je het best meteen aan. Hier lees je hoe je te werk gaat.

Een stinkende rioolgeur

De leidingen in de badkamer zijn aangesloten op de riolering. Als je een tijdje geen bad of douche neemt, staat er geen water in het afvoerputje en krijgt de rioolgeur vrij spel. Bij regelmatig gebruik wordt het water automatisch bijgevuld. Zorg ervoor dat er altijd water in het afvoerputje staat. Ga je met vakantie en wil je een stinkende afvoer vermijden? Sluit de afvoer dan af met een speciale dop.

Een verstopt bad of een verstopte douche

Een douche en bad moet je proper houden. Als er zich te veel vuil ophoopt in de afvoer van je bad of douche, kan dat een stinkende geur veroorzaken. Een verstopping moet je dus zo snel mogelijk aanpakken. Gebruik geen chemisch ontstoppingsmiddel, maar wel een handmatige afvoerontstopper. Zo kan het vuil loskomen. Om verdere averij te voorkomen, doe je er goed aan om je bad en douche na gebruik telkens goed te reinigen.

Een onwelriekende wastafel

Als het water in je wastafel niet goed meer doorloopt, kan dat een onaangename geur verspreiden. De kans is groot dat de zwanenhals van de afvoer dan verstopt is. De verstopping kun je eenvoudig zelf de wereld uit helpen. Zet een emmer onder de wastafel ter hoogte van de sifon en schroef de sifon los. Verwijder het vuil en maak de afvoerbuis goed proper met warm water. Als de afvoer daarna nog altijd verstopt is, gebruik je het best een ontstoppingsmiddel.

15 04 2016
Ga naar de catalogus