Je badkamer schoonmaken: beknopte handleiding

Een propere badkamer is een must om in alle comfort tot rust te komen en te genieten. Bovendien zorgt hygiëne ervoor dat je badkamer langer meegaat. Je badkamer schoonmaken doe je dankzij onze tips probleemloos op een snelle en efficiënte manier.

Hoe schimmels voorkomen?

Douchen, een bad nemen, je ’s ochtends wassen, … De badkamer is de vochtigste plek in je woning. Het is zaak om ze goed te verluchten en te ventileren, zodat vochtige lucht wordt afgevoerd en propere lucht wordt aangevoerd. Bij een teveel aan vocht, kan er schimmel ontstaan die zich vaak in de voegen van de tegels nestelt. Dat kun je voorkomen door een water- en vuilafstotend voegproduct te gebruiken.

Tip: droog je douche en bad meteen na gebruik met een droge doek. En doe hetzelfde met de badkamertegels.

Het kraanwerk proper houden

Kalkaanslag is een echte boosdoener in de badkamer. Het komt vooral voor op doucheschermen en kranen. Om te voorkomen dat de kranen hun oorspronkelijke glans verliezen, maak je ze het best regelmatig schoon met warm water en een zacht product. Maak het kraanwerk daarna droog met een doek. Vermijd agressieve of bijtende reinigingsmiddelen, want die kunnen blijvend schade aanrichten en doen de verchroomde look geen goed.

Tip: sommige mensen gebruiken naar aloude gewoonte azijn, maar dat is evenmin een aanrader.   

Badkamer schoonmaken: douchekop en spiegel

Kalkaanslag komt ook veelvuldig voor in douchekoppen. Heeft er zich te veel kalk opgestapeld? Gebruik dan een ontkalkingsproduct om de douchekop schoon te maken.

Ook spiegels moet je schoon en gaaf houden. Een beetje ammoniak in het water doet wonderen om vetvlekken te verwijderen.  

De wastafel regelmatig poetsen

Tanden poetsen, handen wassen, je scheren of opmaken: de wastafel is een van de meest gebruikte voorwerpen in de badkamer. Je moet ze dan ook regelmatig onder handen nemen. Anders verliest ze haar oorspronkelijke glans en gaat ze minder lang mee. Ook hier gebruik je een zacht reinigingsmiddel en spoel je af met zuiver water.

Tip: kies voor je wastafel een onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal.   

01 04 2016
Ga naar de catalogus