Hoe je badkamer vernieuwen zonder je broek te scheuren?

Wil je je badkamer vernieuwen? Dat kan perfect zonder al te diep in de buidel te tasten. Wij zetten een aantal tips en tricks op een rijtje waarmee je meteen aan de slag kunt.

Teken een gedetailleerd grondplan uit

Een badkamer vernieuwen begint bij een gedetailleerd grondplan. Wat is de beschikbare oppervlakte, hoe ziet de indeling van de ruimte eruit en welke sanitaire toestellen en badkamermeubels komen waar te staan? Zet alles netjes op papier, maak een zo gedetailleerd mogelijk plan en ga vooral doordacht te werk. Op die manier zal je badkamer aan je wensen voldoen en wordt je budget doeltreffend besteed.

Hou bij een badkamerrenovatie zeker rekening met de bestaande leidingen en aansluitingen. Dankzij een slimme inrichting kun je je heel wat werk, kopzorgen en kosten besparen.

Ga voor standaardafmetingen

Een badkamer op maat is per definitie gepersonaliseerd. Je kunt je volop uitleven met de keuze van badkamermeubels, sanitaire toestellen, een (duo)bad, inloopdouche, … Maar daar is een prijskaartje aan verbonden.

Badkamer vernieuwen: hou het comfortabel, maar basic

Je ’s morgens klaarmaken, ’s avonds douchen, je tanden poetsen, een heerlijk bad nemen: comfort in de badkamer is heel belangrijk. Dat kun je bewerkstellingen door je badkamer op de juiste manier in te richten en de meubels en toestellen op de juiste plaats te zetten. Om binnen je budget te blijven, laat je snufjes en toeters en bellen (zoals een regendouche of een vrijstaand bad) het best achterwege. Want die kunnen de kosten aanzienlijk de hoogte in drijven. Maar een basic badkamerinrichting betekent dus allerminst een oncomfortabele badkamer.     

Duurzaamheid is een topprioriteit

Een thermostatische badkraan, een waterbesparende douchekop, energiezuinige verwarming: duurzaamheid speelt ook in de badkamer de eerste viool. Ook wanneer je een budgetvriendelijke badkamer inricht, doe je er goed aan om daarin te investeren. Die investering verdien je op termijn namelijk terug. 

29 03 2016
Ga naar de catalogus