Je eigen badkamer ontwerpen: zo begin je eraan

De badkamer: je komt er dagelijks. Is het niet voor je dagelijkse opfrisbeurt, dan wel om eens goed te relaxen. Met een leuke inrichting maak je dat dagelijkse bezoekje eens zo leuk! Met deze tips en ideeën tover je jouw badkamer vast en zeker om tot een wellnessplekje waar functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan. 

Ideeën verzamelen en badkamer uittekenen

Pen en papier bij de hand? Zet je ideeën op papier en maak vervolgens een schets van je droombadkamer. Ter inspiratie stelden wij voor jou een vragenlijst met concrete ideeën en tips op.

Stijl en budget

Een badkamer die bij jouw stijl en budget aansluit: hoe ziet die eruit? Weelderig minimalistisch, tijdloos klassiek of gezellig landelijk?

Kies voor een interieur dat niet ‘vloekt’. Trek de gekozen stijl dus over de hele kamer door.

Kwaliteit en uitstraling

<pinstapdouche met een speciale douchekop (regendouche, massage)? Een vrijstaand lig- of zitbad? Een wastafel in keramiek/natuursteen/..., ingebouwd of op het tablet? Een hangend toilet voor makkelijkere vloerreiniging?

Een gebruiks- en onderhoudsvriendelijke badkamer ontwerpen? Kwaliteit primeert! Selecteer duurzame materialen en kies voor kwaliteitsvol sanitair met een aangename uitstraling.

Spelen met de ruimte

Hoeveel (berg)ruimte heb je nodig in je badkamer? Kies je voor ruimtebesparende vloerverwarming of zichtbare, trendy badkamerradiatoren? Indirecte verlichting? Een gesloten ladekast of een open rekje voor je handdoeken? Een zacht pastelkleurtje of decoratieve wandtegels? Grote spiegels met verlichting? Grote tegels die je kamer visueel groter doen lijken?

Kies jij voor ruim en elegant? Vloerverwarming, alsook de juiste meubels, tegels, spiegels, verlichting, vloer- en muurkleuren kunnen je kamer optisch vergroten.

Slim ontwerpen in een kleine badkamer? Lees onze tips voor optimaal ruimtegebruik.

18 03 2016
Ga naar de catalogus