Parket in de badkamer: go of no-go?

Parket in de badkamer. Vroeger huiverde men bij de gedachte. Kan dat wel in zo’n vochtige ruimte? Ja, hoor. Een houten vloer kan perfect in de badkamer. Mits je bepaalde voorzorgen neemt, is hout een stijlvolle sfeermaker die de kilte breekt en je badkamer een natuurlijke uitstraling geeft.

Meer dan een functionele ruimte

De badkamer is veel meer dan een functionele ruimte waar je snel even onder de douche springt. Voor veel mensen is het een oord waar verzorgen en genieten centraal staan. Een plek om te ontsnappen aan het werk en de dagelijkse sleur. Een mini-oase waar je de stress van je lijf spoelt. De inrichting van de badkamer speelt in op die behoefte om te onthaasten. Een natuurlijk en warm materiaal zoals een houten vloer scoort dan ook uitstekend.

Badkamer op houten vloer

Massieve houten vloeren leven en bewegen – zeker in een vochtige ruimte als de badkamer. Kies daarom voor houten vloeren die zo min mogelijk uitzetten, zoals de tropische houtsoorten afzelia, teak of padoek. Zorg bij de plaatsing van de houten vloer voor uitzetvoegen, verlijm de vloer met waterafstotende lijm, en breng een beschermende laag aan. Zet na gebruik van de badkamer de ramen open, of installeer een goed ventilatiesysteem.

Lamelparket

Massief houten vloeren zijn prijzig. Lamelparket is een voordelig alternatief. Het bestaat uit een toplaag in hoogwaardig hardhout, en een onderlaag in goedkoper hout. De lagen worden onderling onder hoge druk verlijmd, zodat het hout minder ‘werkt’. Omdat alleen de toplaag zichtbaar is, heeft lamelparket een uitstraling vergelijkbaar met een massieve houten vloer.

Keramisch parket

Wil je de uitstraling van een houten vloer, zónder de kostprijs en het onderhoud? Overweeg dan keramisch parket of tegels met een parketlook. Keramisch parket is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Bovendien levert de combinatie met vloerverwarming een veel hoger rendement op: steen geleidt de warmte immers beter dan hout. Sommige tegels met houtlook zijn trouwens amper te onderscheiden van écht hout.

15 03 2016
Ga naar de catalogus