12 tips om het maximum te halen uit een kleine badkamer

Compacte badkamer? Nauwelijks ruimte voor sanitair? Dan kan inrichten een breinbreker worden. Hoe plaats je toilet en wastafel en hou je nog ruimte over voor een inloopdouche? En waar berg je je handdoeken, verzorgingsspullen en huisapotheek op?  Twaalf inspiratietips voor een slimme inrichting van je kleine badkamer.  

Badkamermeubels voor kleine oppervlakten

Berg je designwensen niet op: met de juiste meubels verzoen jij uitstraling met bewegingsruimte.

1. Doe je kasten zweven.  Kies voor zwevende badkamerkasten en hangende wastafels. Je beweegt vrijer en hebt meer beenruimte op het toilet.
2. Kies je wastafel wijs. Begin jij je de dag liever niet bont en blauw? Kies dan kasten en lavabo’s met een afgeronde hoeken en belijning.
3. Doe meer met je meubels. Elke centimeter is winst. Opteer dus voor multifunctionele badkamermeubels en douche-accessoires. Kies een wastafel met een extra breed tablet. Daarop kun je – naast zeep – ook hippe opbergdoosjes kwijt.
4. Stapel in de hoogte. Kies voor verticale opbergruimtes. Met zwevende kolomkasten berg je al jouw handdoeken en verzorgingsspullen netjes op – zonder dat je bewegingsruimte verliest.

Elke millimeter telt

 

Een uitgekiende organisatie is dé sleutel voor badkamergeluk.  Teken je grondplan zorgvuldig uit. Markeer de meubelafmetingen op de grond, en test of je vrij door ruimte kunt bewegen.

 

5. Zet je lavabo in de hoek. Plaats kasten en wastafels ver uit buurt van de logische looplijnen. Gebruik hoekelementen om je oppervlakte optimaal benutten.
6. Tap water uit de muur. Monteer je kranen direct tegen de muur. Zo kun je een smallere wastafel plaatsen.
7. Zet een tablet boven je toilet. Met een wandplank boven je wc heb je een handig opbergplekje voor je luchtverfrisser, krant en leesbril.
8. Gooi de deur eruit. Een douchedraaideur in een ruimte van een paar vierkante meter? Miserie! Plaats liever een inloopdouche met vrijstaande douchewand en … heradem.
9. Droog je handdoeken in de douche. Monteer een handdoekrek aan de droge kant van je douche, of aan je douchedeur. Schone badlakens berg je op in een zwevende kast, of op een legplank tegen de muur. Inspiratie nodig? Kijk eens rond in een hotelbadkamer.

 

Inrichtingstips voor kleur en design

 

Met een juist gebruik van kleuren, patronen en accessoires oogt je badkamer meteen groter.

 

10. Gebruik optische illusies. Met brede strepen of grote wandtegels creëer je de illusie van een grotere ruimte. 
11. Spiegel je ruimte. Plaats een grote spiegel languit over de breedste wand. Zo lijkt je badkamer dubbel zo groot. 
12. Kleur je kamer. Lichte kleuren geven grotere ruimtelijke beleving. Kies  twee heldere tinten voor het grootste gedeelte en één accentkleur voor een kleinere muur. 

04 03 2016
Ga naar de catalogus