Tips & tricks voor je unieke retrobadkamer

Soms vraagt een huis nu eenmaal om in een retrostijl ingericht te worden. Of retro kan ook gewoonweg jouw eigen smaak zijn. Bij een badkamerinrichting kan je dat nostalgische gevoel evenaren en voluit gaan voor een retrolook - van badkamermeubel tot accessoires en tegels - zonder in te boeten aan luxe. Enkele weetjes die je op weg zetten.

Retro als geheel of als eyecatcher

Beslis alvast op voorhand of je de volledige badkamer wil bedekken met een figuurlijke deken van nostalgie. Zo kan je in ieder meubel, detail en accessoire gaan voor de retrostijl. Een andere mogelijkheid is dat je slechts één pronkstuk centraal zet. Dat kan bijvoorbeeld een lavabomeubel zijn, dat in het middelpunt van de badkamer wordt opgesteld. Zorg er dan wel voor dat de rest van je badkamerinrichting past in het geheel. Beide badkamerideeën hebben zo hun voordeel en bepalen de stijl van de inrichting.

Hippe retrokleuren

Bij elke stijl hoort ook een bepaalde kleur. Je kan de retrobadkamer in die typische oude sfeer laten baden door te spelen met verschillende kleurpalletten. Zo hoeven de meubels niet meteen de klassieke of retrostijl te hebben en kan je alsnog je badkamer inrichten met een speciale uitstraling zoals bijvoorbeeld die van de jaren 50.

Waar ideeën halen?

Badkamerideeën komen van overal. De ene keer zie je in een bepaald kringloopmeubel de stijl die je zoekt, de andere keer merk je in een tv-serie de perfecte tegel op en spot je bij oma het spiegeltje van je dromen. Neem die inspiratie mee in je zoektocht!

Een wandeling op een zondagse rommelmarkt kan eveneens tot nieuwe inzichten leiden. De beste tip is om vooral je ogen open te houden. De retrostijl is hip en overal te vinden. Aan jou om de leukste ideetjes overal te spotten.

Finishing touch: accessoires

Geen badkamer is af zonder de juiste badkameraccessoires. En ook in de retrostijl zie je die terug, in allerlei geuren en kleuren. Met behulp van accessoires kan je een badkamer omtoveren tot een heuse flashback naar de goeie ouwe tijd. En net door dat ene extraatje toe te voegen, zet je het allerlaatste puntje op de 'i'.

26 02 2016
Ga naar de catalogus