Hoe je badkamer op maat van kinderen inrichten?

Het inrichten van een badkamer is vaak een praktische aangelegenheid, waarin een goede materiaalkeuze samensmelt met een doordacht design. Maar hoe kan je die twee pijlers combineren met een kindvriendelijke inrichting van je badkamer? Waar moet je vooral op letten? En wat is onmisbaar in een badkamer op kindermaat?

Keuze #1: antislipmatje

Veiligheid gaat steeds boven alles. Daarom is het belangrijk om in je bad of douche een goede ondergrond te voorzien, die ervoor zorgt dat je kind niet uitglijdt. Vaak zijn de badkamertegels daarop al voorzien. Toch is een antislipmat geen overbodige luxe. Een klein laagje water op de vloer kan elke ondergrond omtoveren in een ware ijsplek. Zorg dat er geen blauwe plekken komen en voorzie een antislipmatje voor je kinderen én je eigen veiligheid.

Kindvriendelijke accessoires

Een badkamerinrichting vraagt de nodige afwerking met de gepaste accessoires. Ook daar kan je ervoor kiezen om die kindvriendelijk te houden. In het assortiment zitten voldoende handdoekdrogers zonder scherpe kantjes, handvaten die niet te dik zijn voor de kinderhandjes en zeephouders die niet bij de eerste tik sneuvelen. Hou er verder rekening mee dat kinderen niet overal moeten aankunnen of dat die ene handgreep misschien net wat lager moet hangen.

Gebruiksgemak

De praktische kant van een badkamer is altijd een aandachtspunt. Bij een gezin met (kleine) kinderen moet nog wat extra aandacht besteed worden aan dat aspect. Een badkamerontwerp moet er rekening mee houden dat de wasbeurt in één vlotte beweging kan gebeuren.

Ruimte om te draaien

En hoe je het ook draait of keert: een badkamersessie met de kleinste vraagt de nodige behendigheid. Een ruime badkamer is dan ook geen overbodige luxe. Al kan er met de juiste keuze van meubels ook flink wat ruimte bespaard worden. Dat gecombineerd met de praktisch ingerichte badkamer, maakt dat de badkamerinrichting efficiënt is en je plaats bespaart om te draaien en keren op zoek naar het favoriete badeendje van je bengel.

Wassen is een feest

Met deze tips stel je de ideale badkamer samen. En voel je je goed in een badkamer die op maat is gesneden? Dan zullen je kinderen zich ook goed voelen en wordt wassen of het vervelende ochtendritueel op die manier een feest! 

02 02 2016
Ga naar de catalogus