5 badkamertrends voor het nieuwe jaar

Nu het eindejaar in zicht komt, is het tijd om vooruit te kijken en de badkamertrends voor 2016 onder de loep te nemen. Wij zetten er alvast 5 op een rijtje.

1. Iedereen zen

Een job, hobby’s, vakanties, schoolgaande kinderen: iedereen heeft het tegenwoordig druk, druk, druk. Mensen hebben meer dan ooit de behoefte om zich af te zonderen en volledig tot rust te komen. De badkamer is daarvoor de ideale plek. Smartphone uitschakelen, deur op slot, een muziekje op en de lichten gedimd. In combinatie met een deugddoend bad kom je helemaal tot rust.

2. Een op-en-top persoonlijke badkamerinrichting

Badkamers zijn al lang geen louter functionele ruimtes meer om je te wassen of snel je tanden te poetsen. Het zijn wellnessoorden geworden waarin we af en toe graag veel tijd doorbrengen. Daarom is een persoonlijke inrichting des te belangrijker, en die trend zet zich door in 2016. Badkamermeubels, wand- en vloerbekleding, sanitaire toestellen: je vindt ze in tal van stijlen, afmetingen en uitvoeringen.

3. Badkamertrends 2016: uitgesproken stijlen

Mensen laten graag hun persoonlijkheid terugkomen in hun interieurinrichting. Ook in de badkamer is die trend in opmars. Vintage of retro, strak of hypermodern, landelijk of klassiek: kies een stijl die je op het lijf is geschreven en pas je interieur aan.

4. Water en energie besparen

Duurzaamheid is al een hele tijd een hot topic in interieurland en wordt in 2016 alleen maar belangrijker. Ook in de badkamer kun je aanzienlijk wat energie en water besparen. Als je een waterbesparende douchekop, een thermostatische kraan en een toilet met spaarknop installeert, kom je al een heel eind. Energie besparen doe je door een condensatieketel te plaatsen en je thermostaat goed in te stellen.

5. Design, design en design

Spelen met verlichting, glazen douchewanden, strakke lijnen en een stijlvolle inloopdouche laten je toe om op verschillende manieren design in je badkamer te laten terugkomen. Het schept een bijzondere sfeer en maakt van je badkamer een echte blikvanger.

01 12 2015
Ga naar de catalogus