Batibouw 2016 komt eraan. Wat zijn de trends?

Wie bezig is met een bouw- of renovatieproject heeft de datum ongetwijfeld al in z’n agenda genoteerd. Van 25 februari tot 6 maart vindt Batibouw 2016 plaats: de hoogmis binnen de bouwsector. Wat zijn de allerlaatste trends en wat mag je dit jaar verwachten? Hier lees je er alles over! 

Renoveren zit nog altijd in de lift

Belgen hebben een baksteen in de maag, maar renoveren is en blijft populair. Het scheelt in de eerste plaats een flinke financiële slok op de borrel. Bovendien kun je gebruikmaken van de Vlaamse renovatiepremie. Die is inmiddels een belastingvermindering in plaats van een subsidie geworden, maar dat maakt het niet minder interessant. Het bedrag wordt niet meer in schijven, maar in een keer uitbetaald. Er komen heel wat werkzaamheden in aanmerking voor de renovatiepremie. Je kunt ze onder andere gebruiken voor de sanitaire installatie in je badkamer en toilet.

Energiezuinigheid blijft van groot belang

Duurzaamheid is een universeel fenomeen. Ook tijdens Batibouw 2016 wordt er aandacht besteed aan energiezuinig wonen. De overheidsnormen worden almaar strenger en op termijn moeten woningen zelfs energieneutraal worden.

Naast het ecologische aspect heeft duurzaam bouwen of verbouwen ook een positieve impact op je energiefactuur. Je muren en dak isoleren, nieuw buitenschrijnwerk of een condensatieketel plaatsen: het zijn investeringen die je op termijn geld opbrengen.    

Breng een bezoekje Batibouw 2016

Batibouw 2016 vindt plaats van 25 februari tot 6 maart. Particulieren kunnen de beurs bezoeken:

  • van zaterdag 27 februari tot en met zondag 6 maart 2016: van 10u tot 18u30
  • tijdens de nocturne op donderdag 3 maart 2016: van 10u tot 23u

Wil je voorbereid aan de start van de bouwbeurs komen? Dan is het een goed idee om je Batibouw-bezoek online te plannen. Op die manier kun je vooraf een selectie maken en je favoriete exposanten doelgericht bezoeken. 

27 11 2015
Ga naar de catalogus