Waterlekkage? Kijk eens naar de kitrand van je bad of douche

Siliconenkit is het ideale materiaal om je bad of douche af te werken. Door de voegen tussen de verschillende oppervlakken op te vullen met siliconenkit vermijd je namelijk dat er water doorsijpelt. Toch leveren kitvoegen soms problemen op. Kitvoegen zijn namelijk onderhevig aan slijtage, waardoor ze na een tijdje toch een waterlekkage kunnen veroorzaken. Regelmatig je kitranden controleren en ze op tijd vervangen, is dus de boodschap!

Controleer je kitranden

Door het regelmatige gebruik van de douche of het bad kunnen kitranden na verloop van tijd beschadiging of scheurvorming vertonen. Bovendien kunnen de kitvoegen ook vuil worden en kunnen er zelfs sporen van schimmelvorming opduiken door zeepresten, kalk en slechte ventilatie. Bij ernstige schimmelvorming wordt het kitwerk veel zwakker, waardoor het water kan doorlaten. Al deze elementen wijzen erop dat je siliconenkit aan vervanging toe is. Controleer dus zeker of er scheurvorming, beschadiging, schimmels of aantasting aanwezig is.

Tip: Bekijk je kitranden in een koudere periode. Door de lagere temperaturen zijn de kitvoegen op hun breedst, waardoor beschadiging het best zichtbaar is.

Beschadiging van je kitranden voorkomen

Heb je juist genoten van een ontspannend bad of douche? Vergeet achteraf niet om je bad of douche volledig te drogen en laat je badkamer goed verluchten. Op die manier krijgen vuil en schimmelvorming minder kans. Gebruik daarnaast geen agressieve- en chloorhoudende reinigingsmiddelen, want zo verwijder je mogelijk ook de schimmelwerende werking van de kit.

Kitvoegen vervangen

Merk je dat je het waterlek inderdaad het gevolg is van beschadigd kitwerk? Dan is het tijd om in actie te schieten! Het is aan te raden om de herstelling over te laten aan een professional. Steek je toch liever zelf de handen uit de mouwen? Dan volgen hier enkele tips. Zorg ervoor dat, na de verwijdering van de oude kitranden, de voegen droog en stofvrij zijn. Kies zeker een siliconenkit die geschikt is voor sanitaire toepassingen. Zorg er daarnaast voor dat de kitranden aflopen, zodat het afwaterend werkt. Heb je de nieuwe kitvoegen aangebracht? Denk er dan zeker aan dat deze minimum 24 uur moeten drogen.

20 11 2015
Ga naar de catalogus