Hoe water besparen en design hand in hand kunnen gaan

Vandaag zijn waterbesparende systemen niet meer uit de badkamer weg te denken. Vroeger zagen die producten er niet bepaald aantrekkelijk uit, maar nu is het tegendeel waar. Je hoeft dus helemaal niet aan comfort in te boeten om water te besparen: met eco-design ziet je badkamer er subliem uit!

Designdouchekop

Neem jij liever een douche dan een bad? Uitstekend, want dan spaar je al behoorlijk wat water uit. Maar je kunt natuurlijk altijd nog een stapje verder gaan door een waterbesparende douchekop aan te schaffen. Je verbruikt aanzienlijk minder water, terwijl het douchecomfort gelijk blijft. De waterbesparende douchekoppen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, waardoor het voor iedereen mogelijk is om een dergelijk exemplaar aan te schaffen. Strakke, maar ook heel stijlvolle varianten zijn beschikbaar.

Water besparen door een mondstuk

Ook voor kranen bestaan er waterbesparende mondstukken. Zo’n mondstuk is een klein onderdeel dat je op het uiteinde van je kraan monteert en dat ervoor zorgt dat je waterstraal dikker wordt, terwijl het debiet daalt. Voor slechts enkele euro’s heb je zo’n exemplaar in je bezit.

Thermostatische mengkraan

Heb je nog een tweegreepsmengkraan in je badkamer waarbij je zelf koud en warm water moet mengen? Zo’n kraan zorgt dan wel voor een retro-aspect in de badkamer, maar ze is allesbehalve handig en bovendien milieuvervuilend. Het is beter om over te schakelen op een thermostatische eengreepsmengkraan, want die bereikt meteen de gewenste temperatuur. Tegenwoordig zijn er ook eengreepsmengkranen met een retrotoets voorhanden, waardoor een thermostatische mengkraan in elk badkamerinterieur past.

Klein bad: nóg gezelliger

Ben je op zoek naar een nieuw bad? Bekijk dan de verschillende formaten en kies het kleinste formaat dat bij je past, want een grote badkuip verspilt automatisch meer water. Je kiest ofwel voor een kortere of een smallere badkuip. Ook in kleine baden heb je de keuze uit verschillende ontwerpen, zoals een stijlvol bad op pootjes, een elegant vrijstaand bad of een klassieke, ingebouwde badkuip. Kruip je er graag met twee in? Dan is een relatief klein bad natuurlijk nog gezelliger!

06 11 2015
water besparen
Ga naar de catalogus