De dagen worden korter: tijd voor een verkwikkend bad

Een bad nemen is altijd synoniem met genieten. En in de winter is het dat des te meer. Als het buiten vriest of sneeuwt, is er niets zo heerlijk als in een heerlijk warm bad te kruipen en urenlang te ontspannen. Je voelt je helemaal herboren als je eruit stapt en ook voor je spieren is een bad nemen relaxerend.     

De temperatuur van het water

Heb je je bad het liefst gloeiend heet, of krijg je het benauwd wanneer de temperatuur van het water meer is dan 40°C? De watertemperatuur is een persoonlijke aangelegenheid en allesbepalend voor je comfort wanneer je een bad neemt. Sommige mensen vinden meer dan 40°C best aangenaam, terwijl andere zweren bij 35°C of zelfs minder.

Een bad nemen met badolie, kaarsen en muziek

In een bad kom je tot rust en kun je bekomen van een stresserende werkdag. Om in de juiste sfeer te komen, zijn er tal van hulpmiddeltjes. Geurende badolie is altijd een voltreffer. Je kunt kiezen uit verschillende geuren zoals lavendel, jasmijn of rozemarijn. Daarnaast mogen kaarsen uiteraard niet ontbreken als je volledig zen wilt worden. Theelichtjes op de badrand zijn ideaal. Zet als kers op de taart een zacht muziekje op waarbij je heerlijk kunt wegdromen en voorzie een kop thee of een glaasje wijn.     

Tip: Heb je last van pijnlijke of stramme spieren? Dan is badzout je ideale metgezel tijdens een verkwikkend bad.

Leg jezelf extra in de watten

Je kunt het heilzame effect van een bad nog een boost geven door een aantal extraatjes:

  • relaxerend gezichtsmasker
  • voedende crème
  • bodyscrub
  • zacht washandje

Vergeet niet om je lichaam na het bad voldoende warm te houden. Voorzie een comfortabele badjas en warme handdoeken.  

27 10 2015
Ga naar de catalogus