Met deze handige tips onderhoud je eenvoudig je badkamermeubels

Om zo lang mogelijk van je badkamer te genieten, moet je ze af en toe eens een grondige schoonmaakbeurt geven. Geef die kalkvlekken en schimmelplekken geen kans! Wij stellen je alvast enkele handige tips voor om je badkamermeubels te onderhouden.

Badkamermeubels proper houden

Kasten en rekjes onderhoud je met een zachte doek en een mild reinigingsproduct. Onbehandeld hout maak je schoon met een droge doek en een zeemvel. Gebruik niet te veel water en vermijd agressieve poetsproducten, want anders kun je de toplaag van je meubels beschadigen. Massief hout behandel je enkele keren per jaar met olie.

Kalkaanslag op kranen verwijderen

Je moet er niet enkel voor zorgen dat je badkamermeubels proper blijven: ook accessoires, kranen en spiegels vergen een regelmatige poetsbeurt.

Vandaag zijn kranen echte ‘eyecatchers’ in de badkamer. Of je nu voor een versie in chroom of een koperkleurige retrokraan gaat, opvallen zullen ze. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je kranen er spik en span moeten uitzien. Droog de kranen dagelijks na gebruik. Agressieve producten laat je maar beter links liggen. Als er kalkaanslag op je kranen te zien is, gebruik dan een doek met een zacht schoonmaakmiddel op basis van citroen. Spoel gewoon af met water.

Glanzende spiegel

Natuurlijk moet ook de bijpassende spiegel bij je badkamermeubels of je spiegelkast blinken en mag hij geen strepen vertonen. Want zeg nu zelf, een spiegel is toch onmisbaar in de badkamer? Na de douchebeurt blijven er echter vaak stof en vuilresten achter op de spiegel, aangezien hij condenseert. Om je spiegel proper te houden, maak je hem schoon met afwasmiddel en droog je hem met oud krantenpapier.

Wastafel onderhouden

De wastafel is samen met de kraan een van de blikvangers in de badkamer. De kunst is dus om je wastafel zo schoon mogelijk te houden. Maak gebruik van water en zeep om je wastafel een schoonmaakbeurt te geven. Sporen van kalkaanslag? Gebruik dan een sanitairreiniger of een beetje azijn. Wrijf de wastafel daarna droog. Is je afvoer verstopt? Gebruik dan een ontstopper. Wie er altijd snel bij is, kan makkelijk jaren genieten van zijn mooie en schone badkamer.

20 10 2015
Ga naar de catalogus