Hoe je een kleine badkamer toch passend kunt inrichten

Heb jij een kleine badkamer en heb je er helemaal geen idee van hoe je ze kunt inrichten? Niet getreurd, want ook voor dit ‘klein’ probleempje bestaat een oplossing. Wij sommen alvast enkele tips op om optimaal gebruik te maken van je badkamerruimte. 

Speel met heldere kleuren

Wit is een ideale kleur om in de badkamer te gebruiken. Combineer witte muren met witte meubels en dito vloer. Zo’n witte badkamer oogt stijlvol en rustgevend. Lichte kleuren laten de ruimte trouwens automatisch groter lijken. Is wit toch maar te wit? Muntgroen werkt even goed. Modern en fris tegelijk!

Grote spiegels gebruiken

Spiegels mogen zeker niet ontbreken in een kleine badkamer. Spiegels laten je badkamer groter lijken en weerkaatsen het licht. Hoe groter de spiegels, hoe beter. Om de optische illusie zo veel mogelijk te benutten, kies je het beste voor een grote spiegel zonder rand. Plaats hem strategisch en de ruimte oogt makkelijk dubbel zo groot.

Licht in een kleine badkamer

Of het nu voor een keuken, slaapkamer of badkamer is, verlichting speelt altijd een grote rol in een ruimte. In een kleine ruimte is het aan te raden om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. Als je geen ramen in de badkamer kunt maken, probeer het dan eventueel met een dakkoepel. Als je verlichting installeert, gebruik je daarvoor het best de hoeken in de kamer. Zo lijkt de ruimte groter. Maak gebruik van inbouwarmaturen, zodat je het hoogtegevoel niet doorbreekt.

Opbergruimte creëren

In een kleine badkamer mag er eigenlijk nooit rommel rondslingeren, want zo ziet je badkamer er nóg kleiner uit. De oplossing: opbergruimte. Een van de mogelijkheden is om de kasten tegen de muren op te hangen. Zo hou je de vloer vrij en creëer je meer ruimte. Op de vloer kun je eventueel nog lage kasten plaatsen die je als zitbank kunt gebruiken. Een creatieve oplossing waarbij geen ruimte verloren gaat!

Douche of bad: de ultieme combinatie

Combineer een douche en een bad als je meer ruimte wil. Kies voor een transparante douchewand voor een groter ruimte-effect. Het toilet plaats je het best in een aparte ruimte. Lukt dat echt niet? Kies dan voor een hangtoilet, zodat je de ruimte eronder nog kunt gebruiken om bijvoorbeeld toiletpapier te bewaren. 

13 10 2015
Ga naar de catalogus