Een nostalgische badkamer met een bad op pootjes

Een nostalgische badkamer staat voor charme en karakter. Ze doet je wegdromen en voert je terug naar het begin van de negentiende eeuw. De stijl van weleer wordt gecombineerd met comfort, luxe en moderne technologie. De hele badkamer ademt elegantie en authenticiteit. En daarin mag een bad op pootjes niet ontbreken. 

Een bad op pootjes als blikvanger

Nostalgische badkamers worden dikwijls geassocieerd met de Engelse stijl, een heel uitgesproken stijl die je meteen herkent. Je bent er fan van … of net niet. Badkamers met een typisch Britse toets dateren uit lang vervlogen tijden, maar zijn nooit weggeweest. De unieke uitstraling en de tijdloosheid spreken boekdelen. De blikvanger in een badkamer met Britse stijl? Een (vrijstaand) bad op pootjes natuurlijk!    

Baden op pootjes zijn meestal gemaakt van gietijzer, een elegant en duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan. Bovendien kun je gietijzer schilderen in eender welke kleur.

Vakmanschap en authenticiteit 

Authenticiteit en elegantie zijn de rode draad doorheen een nostalgische badkamer. Maar dat betekent allerminst dat je inboet aan comfort of de materialen niet van topkwaliteit zijn. Integendeel zelfs! Er wordt gebruikgemaakt van kwalitatieve materialen en moderne technieken. De Britten staan overigens bekend om hun vakmanschap en expertise, en niet alleen bij de inrichting van badkamers.  

Nostalgisch sanitair mag niet ontbreken

Een bad op pootjes is niet het enige ingrediënt om een nostalgische sfeer in je badkamer te creëren. De wastafel, de spiegel, de verlichting en de badkamermeubels: ze ademen allemaal stijl en klasse. Vergulde, klassieke kranen mogen niet ontbreken, net zoals badkameraccessoires die de nostalgische sfeer extra in de verf zetten. Geen enkel detail wordt over het hoofd gezien! 

06 10 2015
Ga naar de catalogus