Creëer gezelligheid en rust in je badkamer met herfstkleuren

Herfstkleuren zorgen voor een natuurlijke toets in je badkamer en creëren een gemoedelijke sfeer. Bovendien toveren ze je badkamer om in een oase van rust. Ideaal om te genieten en helemaal zen te worden. Maar op welke manier geef je die herfstachtige sfeer gestalte? Ontdek onze tips en doe inspiratie op.

Herfstkleuren: breng sfeervolle accenten aan

Wie herfstkleuren zegt, denkt vooral aan bruine en beige tinten. Ze zorgen voor een huiselijke en gezellige sfeer en brengen de natuur in je badkamer. Maar om wat meer leven in de brouwerij te brengen, kun je ook andere kleuren gebruiken zoals oranje, okergeel of rood. Gebruik ze als accentkleuren en zorg ervoor dat ze niet te overheersend worden, want dat doet de sfeer en rust in je badkamer geen goed.

Verlichting zorgt voor sfeer

De sfeer in je badkamer wordt niet alleen door kleuren bepaald. Verlichting is minstens even belangrijk om een knusse ruimte te creëren. De standaard plafondverlichting mag niet ontbreken, maar die is vooral van functionele aard. Om de herfstkleuren volop tot hun recht te laten komen, moet je ook letten op de sfeerverlichting. Vooral indirecte verlichting, die je bijvoorbeeld in een nis plaatst, zet de kleuren van je badkamer extra in de verf. Ook discrete en elegante spiegelverlichting doet wonderen. Tot slot zijn lichtdimmers onmisbaar en kun je in een romantische bui altijd nog kaarsen gebruiken.   

De juiste accessoires

Om de herfst volop in je badkamer te laten terugkomen, mogen accessoires niet ontbreken. Hierbij kun je je creativiteit de vrije loop laten en bijvoorbeeld in de natuur op zoek gaan naar dennenappels en takjes. Het zijn mooie accessoires en ze passen in elke badkamer. Prikkel al je zintuigen en zorg bijvoorbeeld ook voor geparfumeerde zeep of wierookstokjes.

Tip: Houten accessoires doen het ook altijd goed om een herfstachtige sfeer op te roepen.

02 10 2015
Ga naar de catalogus