Een porseleinen toilet: elegantie en degelijkheid in één

Porselein is een veel gebruikt materiaal in de badkamer. Maar ook porseleinen toiletten zijn erg in trek. En dat is niet verwonderlijk als je de troeven van porselein op een rijtje zet. Het is een veelzijdig materiaal met een aantrekkelijke uitstraling, dat ook nog eens degelijk en onderhoudsvriendelijk is.  

Hoe wordt porselein gemaakt?

Porselein heeft een typische look die tijdens het productieproces ontstaat. Het wordt uit natuurlijke materialen gemaakt en op hoge temperatuur gebrand. Tijdens het productieproces wordt er glazuur gesmolten dat het porselein z’n typisch gladde laag geeft. Het glazuur fungeert ook als deklaag en zorgt er op die manier voor dat het porselein lang meegaat en tegen een stootje kan.   

De troeven van een porseleinen toilet

Wie porselein zegt, denkt meteen aan stijl en elegantie. Het is een materiaal met een bijzondere uitstraling, die in de badkamer en ook in het toilet goed tot haar recht komt. Een porseleinen toilet zorgt instant voor een blikvanger in het kleinste kamertje in huis. Een porseleinen wc is daarnaast ook heel onderhoudsvriendelijk en gaat jarenlang mee. Het zijn allemaal troeven die heel wat mensen ervan overtuigen om de stap te zetten en voor porselein te gaan.       

Veelzijdigheid bij uitstek

Porselein is een veelzijdig materiaal dat bij tal van stijlen past. Hou je van een klassieke, landelijke of moderne interieurstijl? Dan maak je met porselein een uitstekende keuze. Het is bovendien ook erg populair bij mensen die te vinden zijn voor de typisch Britse stijl.     

Tip: Ga niet alleen voor een porseleinen toilet. Laat het materiaal ook terugkomen in je badkamer. Met porseleinen badkameraccessoires sla je twee vliegen in een klap: ze zien er erg fraai uit en zorgen voor extra comfort.

29 09 2015
Ga naar de catalogus