Snel en moeiteloos je badkamer reinigen? 5 tips!

Wist je dat een badkamer gemiddeld vijftien jaar meegaat? En dat je daar gerust nog enkele jaren mag bijtellen als je je badkamer goed onderhoudt? Jammer genoeg is het niet eenvoudig om je badkamer voortdurend te laten glanzen als een spiegel. Want wie heeft er tegenwoordig nog tijd en zin om elke dag al die restjes zeep, tandpasta en kalkvlekken centimeter voor centimeter weg te schrobben? Gelukkig bestaan er heel wat handige trucjes om je badkamer in geen tijd schoon te maken!

1. Een kraaknet toilet

Kalkaanslag, urinezuur en bruine vlekken in het toilet zijn soms bijzonder hardnekkig. Volstaan een allesreiniger en de toiletborstel niet meer om je toilet te reinigen? Meng wat azijnzuur in heet water en het probleem is zo opgelost! Giet het mengsel in het toilet en laat het enkele uren inwerken. Daarna maak je je toilet schoon zoals gewoonlijk. De vlekken zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

2. Een schoon bad zonder schrobben

Geen zin om je bad stukje voor stukje schoon te schrobben? Besprenkel je bad met een flinke laag grof zout en giet er alcoholazijn over. Vervolgens afspoelen met koud water en al het vuil is verdwenen!

3. Spiegel zonder strepen

Vettige vingers en spatjes tandpasta van je spiegel verwijderen zonder strepen achter te laten is geen sinecure. Maar een scheutje ammoniak in je emmer maakt de klus al een stuk eenvoudiger! Als je je spiegel daarna ook nog eens afdroogt met oud krantenpapier, ziet hij er in geen tijd weer als nieuw uit.

4. Voegen reinigen

Slaan de voegen en hoeken van je badkamer zwart uit? Dan heeft schimmel het op je badkamer gemunt. Haal er een goede siliconenreiniger bij en je hebt de strijd zo gewonnen!

5. Ontkalken zonder moeite

Volgens tante Kaat gaat er niets boven een mengsel van azijn en warm water om kalkaanslag te verwijderen. En gelijk heeft ze! Laat het mengsel een kwartiertje op de vlekken inwerken en je zult versteld staan van het resultaat. Vergeet zeker niet om grondig na te spoelen met schoon water om beschadiging van de ondergrond te voorkomen. 

01 09 2015
Ga naar de catalogus